NAČÍTAVAM

Začnite písať

AKČNÉ TIPY MAGAZÍN

Fenomén vanilka:  jemné, vzácne a voňavé korenie pre jedinečné okamihy

Redakcia
Share

Vanilka je skutočný fenomén a jej aróma je nezabudnuteľná. Táto príjemne sladká  korenina  je mimoriadne vzácnou ingredienciou pri pečení a príprave dezertov. Vďaka jej skvelým vlastnostiam si ju ľudia spájajú s jedinečnými okamihmi a teplom domova.

Voňavá vanilková história

Vanilka má bohatú históriu a nemenej zaujímavý je aj spôsob jej pestovania a využitia. Počiatky tejto jedinečnej koreniny môžete nájsť v Mexiku, v oblastiach okolo rovníka. Pestovala a využívala sa intenzívne už v dobe Aztékov. Do Európy sa dostala v 16. storočí a jej popularita odvtedy prudko rástla po celom svete. V súčasnosti je najznámejším miestom pestovania vanilky Madagaskar.

Praktické využitie

Vedeli ste, že vanilkový struk obsahuje minimálne 200 aromatických látok, ktorých kombinácia sa považuje za výnimočnú? Vanilka ma naozaj univerzálne využitie a svoje stabilné miesto si nájde vo všetkých receptoch. Je vhodná do krémov, sladkých omáčok, nápojov, zmrzlín či  pri pečení – jednoducho všade tam, kde potrebujete dodať neopakovateľnú chuť a intenzívnu vôňu pravej vanilky. Avšak, vanilka nie je len príjemne sladká. Dokáže chuť pokrmu aj zvýrazniť. Ak nahradíme časť cukru v recepte vanilkou, vo výsledku budeme jesť lahôdku s pocitom väčšej sladkosti a pritom s menšou dávkou cukru.

Vanilka v rôznych podobách pre všetkých

Ste aj vy fanúšikmi vanilky? Dr. Oetker prináša svojim spotrebiteľom prvotriednu prírodnú vanilku v mnohých podobách, pre každého podľa vlastných preferencií.

Novinka, Trstinový cukor mletý vanilkový struk –  prináša zlato do každej kuchyne! Zažite dokonalú symfóniu  vôní a chuti pravej, prvotriednej mletej vanilky v kombinácii so zlatistým nerafinovaným trstinovým cukrom. Vďaka tomuto silnému spojeniu dodáte vašim jedlám či nápojom zmyselnú chuť a vôňu prírodnej vanilky.

 

 Vanilkový cukor od Dr. Oetker je späť s rovnako skvelou receptúrou, ale s novým, čistejším dizajnom! Nik neodolá kombinácii jemne mletého cukru a prvotriedneho extraktu z vanilky Bourbon, ktorá pošteklí zmysly a chuťové poháriky dokonalou 100 % prírodnou vanilkovou chuťou, vôňou a zlatistou farbou jemného mletého cukru. Je ako stvorený do cesta a na posypanie vašich dezertov.

Vanilková pasta Bourbon Dr. Oetker a Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker sú tými najlepšími možnosťami pre vianočné pečenie! Tekutý vanilkový extrakt dodá všetkým vašim receptom chuť pravej vanilky. Je vyrobený z prírodného extraktu z najkvalitnejších vanilkových strukov. Neobsahuje alkohol a jedná sa o jedinečnú prírodnú kvalitu.

Prečítajte si aj článok o novej kuchárskej knihe

Do veľkej rodiny vanilkových výrobkov prináša jedinečné  a moderné riešenie Vanilková pasta s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker. Disponuje ideálnou tekutou konzistenciou, ktorá zaručí, že semiačka vanilky sú krásne rozvrstvené a môžu tak najlepšie uvoľniť svoju vanilkovú arómu. Veľkým benefitom je aj praktické balenie v uzatvárateľnej tube pre opakované použitie a pohodlné dávkovanie.

Zoznam vanilkového sortimentu uzatvárame kráľovnou tohtoročnej vianočnej sezóny – Vanilkový struk Bourbon Dr. Oetker, ktorý je prémiovým výrobkom najvyššej kvality. Vyznačuje sa výraznou sladkou a korenistou chuťou, ktorú ocenia aj najväčší znalci. Jeden vanilkový struk Bourbon vystačí až na 500 ml tekutiny alebo 500 g múky.

Používanie prírodnej vanilky a rozširovanie poznatkov o tomto jedinečnom korení Dr. Oetker kontinuálne a dlhodobo podporuje aj prostredníctvom širokej databázy receptov. Ešte viac informácii o vanilke môžete nájsť na stránke www.droetker.sk/vanilka

 

Tagy
Redakcia
Redakcia

Sme mamy ako ty a podporujeme sa navzájom vo všetkom, čo nás napĺňa a robí nám radosť. Sme inšpiratívny MAGAZÍN a zároveň KOMUNITA akčných mám. Pridaj sa k nám aj ty!

  • 1

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *